Pengenalan
Kursus ini bertujuan untuk memperkenalkan cara pengendalian makanan yang betul kepada pengusaha/pengendali makanan. Melalui kursus ini juga meningkatkan mutu kebersihan makanan yang disediakan, mempelajari cara pencegahan pencemaran makanan dan keracunan makanan dan mengetahui akta perundangan makanan yang berkaitan.
Kementerian Kesihatan telah melaksanakan peraturan iaitu pengendali premis makanan di Malaysia DIWAJIBKAN mengikuti kursus Pengendalian Makanan.
Siapa yang Patut Hadir:
Pengusaha/Pekerja Gerai dan Restoren
Pemilik Kilang/Pekerja Memproses Makanan
Pengusaha dan Pekerja Taska/Tadika/Pusat Asuhan/Pusat JagaanPenceramah
Program/Pengiktirafan
Kursus ini akan dikendalikan oleh Penceramah/Pensyarah IPTA yang terlatih. Sijil akan dikeluarkan dan diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Peserta akan dianugerahkan sijil oleh Akademi yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Sijil ini diterimapakai di Seluruh Malaysia.
Sila hubungi:
Akademi Latihan Kualiti Makanan
Zamri Sarji:0179811916/0193060931 @ email : zamri144@gmail.com
Akademi Latihan Kualiti Makanan
Zamri Sarji:0179811916/0193060931 @ email : zamri144@gmail.com
No comments:
Post a Comment